Resa med en budget – Flyg och transport

Att resa måste inte vara dyrt. Med lite planering innan resan och flexibilitet, så kan du betydligt reducera kostnaderna för transport, mat och övernattning.

Här är några tips, sorterade i kategorier, som kommer att hjälpa dig till att få en fantastisk resa till det bästa priset!

Hur du sparar pengar på flyg

Ett av de bästa sätten att spara pengar på flygtransport är att kolla på Internet och använda sig utav en sökmotor som letar igenom andra sidor. Den sida vi rekommenderar är flygresor.se där det lätt går att hitta alla sidor som erbjuder flyg till din destination.

Kom ihåg att du kan spara pengar på att boka flyg som går på mindre populära dagar. Undvik att resa på fredagar och söndagar så de är de dyraste dagarna.

Trots att du sparar pengar på att boka din resa så fort som möjligt, så kan du även spara pengar på att inte boka den alls. Du kan helt enkelt gå till flygplatsen och fråga efter vilka plan som har lediga platser ombord. Kanske inte det bästa alternativet om du vet vart du vill då de planen kanske inte har några lediga platser, men om du är flexibel och sugen på att åka var som helst så är det är definitivt ett alternativ!

Det förekommer ofta att planen blir fullbokade, och ibland att de bokar för många på ett flyg. Då kan de erbjuda dig en gratis resa om du ger bort din flygstol till en annan passagerare. För detta krävs det verkligen att du är flexibel och kan ändra dina planer, för nästa plan kanske inte går förrän flera timmar senare. En god gärning, men kanske inte det ultimata för dig.

Hur du sparar pengar på transport

Kollektivtrafik, det är det bästa alternativet. Så fort som du är på din destination, så använd kollektivtrafik. Tunnelbanan och bussar är billiga, och även effektiva att resa med. Köp en biljett som gäller för en hel vecka, eller det som passar bäst för din vistelse. Om du inte är säker på vilket tåg du ska ta, fråga en anställd. Busschaufförer är oftast väldigt hjälpsamma. Om du berättar för chauffören vart du ska, så brukar han eller hon se till att du går av vid rätt stopp. Se till att du tänker på din säkerhet. Var försiktig med dina pengar när det är stora folkmassor och kolla efter i förväg om det finns några varningar för turister för särskilda vägar eller resor under sena nätter.

Lär känna de andra resenärerna på din resa. Privata bussar och guider kan vara dyra, men om ni delar på kostnaderna så kan det göra att du har råd till privata resor.

Trots att det är dyrt att hyra en bil, så kan du faktiskt spara pengar på detta, ibland betydligt mycket, genom att boka din reservation på en plats som inte ligger på flygplatsen. Många företag som hyr ut bilar erbjuder skjuts från och till flygplatsen.