Att resa måste inte vara dyrt. Med lite planering innan resan och flexibilitet, så kan du betydligt reducera kostnaderna för transport, mat och övernattning.

Här är några tips, sorterade i kategorier, som kommer att hjälpa dig till att få en fantastisk resa till det bästa priset!

Hur du sparar pengar på att äta

Det är kul att lägga pengar på en riktigt god måltid lite då och då, men du kan spara pengar varje dag genom att bara följa dessa tipsen.

Ät inte alla dina måltider på restauranger. Köp frukt, bröd, ost och kött från lokala butiker och bagerier och ha en picnic i en närliggande park eller på ditt hotellrum. Eller om ni är många som reser så kan ni köpa till exempel ett paket kött på 1 kg och dela på det. Om ni delar på priset så kommer det garanterat att bli mycket billigare än om ni ätit på en restaurang!

Hitta en matvagn eller en restaurang där de inte har menyer på engelska och ät där. Eller fråga invånarna var de gillar att äta. Då kommer du att hitta riktigt bra ställen med riktigt bra mat till ett bättre pris.

Vissa hotell och motell erbjuder gratis frukost – utnyttja det! Om du försover dig så kan du missa ett gratis mål. Medan du är där så skadar det inte att fråga om du får ta med dig någon frukt eller något annat som är lätt att ha med sig, som du kan äta som mellanmål senare.

När du bestämmer dig för att äta en måltid på en finare restaurang, överväg att äta på lunchen istället för middagstid då lunchpriserna oftast brukar vara mycket billigare än middagspriserna. Ät senare på dagen så att du klarar dig på ett lätt mellanmål som middag. Om du äter med en vän så dela på en stor portion, eller köp endast ett par förrätter.

Ha alltid med dig en energikaka eller en frukt. Det finns inget bättre än nylagad mat, men när du reser med en budget så finns det oftast inte tid för att köpa mat, och du kommer att vara tacksam över att du tog med dig mat hemifrån.