Att packa inför en resa kan både vara ett nöje och något som vissa fasar över. Vad ska man ha med sig? Kommer allting att få plats? Vad ska vara i handbagaget och vad ska vara i det stora bagaget? Och man får absolut inte glömma något! Bland alla dessa frågor och funderingar så finns det flera stycken lösningar, och flera sätt att packa på: både resväskor och tillbehör till resan. De fem som vi ska nämna idag är resväskor, ryggsäckar, weekendbagar, midjeväskor och packpåsar.

 

Resväskor

Att ha med sig en resväska på resan oavsett hur lång eller hur mycket packning du behöver är ett måste. De finns i olika modeller och alla möjliga färger och mönster, så det finns definitivt något för varje smak därute. Resväskor kan delas in i tre olika kategorier: hårda resväskor, mjuka resväskor och kabinväskor. Den vanligaste resväskan är den hårda varianten som skyddar packningen väldigt bra. Sedan har vi den mjuka resväskan som är väldigt praktisk på det sättet att den oftast har fickor på utsidan så det snabbt och smidigt går att komma åt saker så som plånbok eller pass. Den sista varianten är kabinväskan som särskilt är vanlig att använda som handbagage, ofta tillsammans med en stor väska som checkas in. Därför rekommenderar vi att ha en stor resväska som antingen är hård eller mjuk som går att checka in, och sedan komplettera med en kabinväska för att ha med sig på planet.

 

resvaska

 

Ryggsäckar

Ryggsäcken är en praktisk väska som går lika bra att använda till vardags som till att resa med. Det är dessutom mycket lättare att ha med sig en ryggsäck på till exempel vandringsresor eller tågluffande, än att stånka på en stor resväska. Förutom att det är praktiskt att kunna ha händerna fria eftersom du har väskan på ryggen, så är det även mer ergonomiskt att ha väskan just på ryggen istället för i handen. Dock om du packar tungt så rekommenderas det att välja en ryggsäck med rejäla fodrade axelband och kraftig konstruktion. En ryggsäck har verkligen många användningsområden, bland annat som träningsväska, skolväska eller datorväska: men smidigast är den nog att ha som handbagage på flyget.

 

Weekendbagar

En weekendbag är precis som det låter på namnet: en perfekt väska att ta med sig över en helg. Dessa väskor är oftast lite snyggare än en vanlig sportbag till exempel, och även lite större och mer praktisk med fler fack och fickor för att rymma bland annat pass och biljetter. En weekendbag rymmer allt som du behöver för endast en övernattning eller två, och är även väldigt smidigt att ta med sig och lätt att bära med. Den tar knappt någon plats alls och är lätt att stuva upp på bagagehyllan på en buss eller ett tåg. En weekendbag går även utmärkt att använda som handbagage på ett flyg. En väska som borde finnas i alla hem helt enkelt!

 

weekendbag

 

 

Midjeväskor

Midjeväskor är återigen på modet, och ses användas både ute på stan och på modevisningar världen över. Och det tycker inte vi är så konstigt då de är otroligt praktiska! De är ett perfekt sätt att förvara sina värdesaker på när man är ute och reser då du alltid har full uppsikt över denna. Tyvärr är det vanligt med ficktjuvar, särskilt på turisttäta platser och ingen vill få sin semester förstörd genom att bli bestulen sina viktiga tillhörigheter. Med en midjeväska så minskar du risken för att bli bestulen på dina värdesaker.

 

 

midjevaska

 

Packpåsar

Att organisera sin packning med packpåsar är något som alla borde göra. Med dessa så blir det mycket lättare att hitta det du letar efter och behöver inte rota och förstöra hela packningen för att hitta endast en strumpa. När semestern är över så är det även lite fräschare att kunna separera den smutsiga tvätten från den rena. Det finns även så kallade vacuumpåsar som gör att det vakuum som oftast bildas i plastpåsar försvinner och då kan du få plats med mycket mer än vad du annars skulle få i väskan. Perfekt för den som har mycket packning för en hel familj till exempel!

 

packpase-300x300

 

Bildkälla: alla resväskor – bagsonline.se