Seychellerna är en av de mest fantastiska paradisöar som finns på vår jord, och en av de mest spektakulära resor som du kan göra. Seychellerna har några av världens allra bästa och vackraste stränder; några av dessa stränder som är värda att nämna är Anse Lazio på Praslin Island, samt Anse Source D’Argent på La Digue Island. Plocka fram solkrämen och snorkelutrustningen som aldrig används och boka dig en välbehövlig paketresa till Seychellerna! I den här guiden tar vi dig igenom några förslag på sevärdheter, hotell på Seychellerna, och andra saker som du absolut inte får missa när du är här!

 

Sevärdheter

En resa till Seychellerna är aldrig komplett utan ett besök till naturreservatet Vallée de Mai på Praslin Island som också har fantastiska stränder. Den här platsen är så unik att den faktiskt har blivit utsedd till ett av UNESCO:s alla världsarv! Den unika naturen som finns här i Vallée de Mai lockar tusentals turister varje år, och är den enda platsen i världen som det går att hitta den ovanliga palmen Coco de Mer. Den här palmen producerar de största kokosnötterna i hela världen så det är ett absolut måste på din paketresa till Seychellerna! Vallée är även hem för några ovanliga fåglar, så som den svarta papegojan.

En annan plats på Seychellerna som även den har blivit utsedd till ett av UNESCO:s världsarv är Aldabra Island som ligger i den yttre delen av Seychellernas skärgård av öar. Den här platsen har blivit populär bland turister då en stor mängd av gigantiska sköldpaddor lever här.

aldabra-island-skoldpadda

En av de alla söta gigantiska sköldpaddorna som lever på Aldabra Island. Bildkälla: https://www.alphonse-island.com/en/blog/2017/01/giant-tortoises-seychelles

Trots att du befinner dig på en paradisö och det största syftet med sådana här resor är att sola, bada och koppla av, så är det vissa tillfällen som en önskar att vara inomhus också. För sådana tillfällen så rekommenderar vi att besöka några av Seychellernas bästa museum: Natural History Museum och National Museum of History. Perfekt för att lära sig lite mer om kulturen, naturen och historian som lever på dessa öar!

 

Geografi

Geografi kanske inte låter som något roligt och borde lämnas i skolbänken, men vi tycker att det kan vara bra att informera lite om vilka öar som Seychellerna består utav. För Seychellerna är inte endast en ö, utan flera stycken, vilket kan vara bra när ni bestämmer er för vilken eller vilka öar ni ska besöka på er paketresa till Seychellerna: det finns faktiskt hela 115 öar!

De största öarna som Seychellerna består utav är Mahe, Silhouette, Praslin och La Digue. Den allra största ön är Mahe och här ligger även Seychellernas huvudstad Victoria. Staden Victoria är perfekt att besöka om en vill ta sig en liten paus ifrån allt avkopplande på stranden, och det är väldigt lätt att ta sig runt i denna stad då det faktiskt är världens minsta huvudstad! Om du vill läsa mer om att resa till Seychellerna – Victoria och Mahe så finns mer information på bland annat denna sida: https://navigaremoments.se/resa/destination/seychellerna/

Den nästa största ön på Seychellerna är Praslin som ligger ungefär 4 mil öster om Mahe. Det finns inga städer på den här ön, men det finns däremot fantastiska stränder och små mysiga byar!

Den otroligt vackra stranden Anse Lazio på Praslin Island! Bildkälla: https://www.meaningfullife.com/perfectly-imperfect-3/anse-lazio-beach-at-praslin-island-seychelles/

Hotell på Seychellerna

Det finns flera otroliga hotell och tillflyktsorter att välja mellan här på Seychellerna, och det kommer att bli svårt för dig att välja vilket hotell du vill ha på din paketresa hit. Vi tänkte nämna tre stycken av de hotell på Seychellerna som vi tycker är bäst, och vi börjar med The H Resort. The H Resort ligger på huvudön Mahe och på det här hotellet kan du både njuta av vacker grönska och azurblått vatten. Totalt finns här 100 sviter och villor, och om du bokar en villa så får du en egen pool, soldäck och utomhusdusch! Dessutom så ligger stranden precis utanför villan så det kan inte bli bättre!

Nummer två på listan är Alphonse Island, för vem tackar nej till en privat ö? Ja, du läste rätt: en privat ö! Av de 115 öar som Seychellerna består av så är det faktiskt inte omöjligt att lyckas vistas på en ö alldeles själv utan en massa grannar som stör mitt i paradiset. Här bor du i en privat bungalow mitt på stranden med utsikt över den vackra Indiska Oceanen, och kan njuta av allt som ett ö-liv har att erbjuda med aktiviteter som fiske, dykning och snorkling.

 

Den lilla ön Alphonse Island, men ditt oändliga paradis! Bildkälla: http://www.diveworldwide.com/accommodation/alphonse-island

 

Det tredje och sista hotellet som vi rekommenderar är Sainte Anne som inte bara är ett hotell på Seychellerna, utan också en privat ö! Det är som sagt väldigt lätt att få sig en alldeles egen ö på en så avlägsen plats som Seychellerna, och skapa sig alldeles underbara minnen och resor. Sainte Anne ligger endast 10 minuter med båtresa från Mahe och är en ö med nästan orörd natur och fantastiska stränder. Dessutom erbjuder Sainte Anne flera olika spabehandlingar på deras spa by Clarins; perfekt för att du ska kunna ta det så lugnt som möjligt på din paketresa till Seychellerna!

Utforska Sainte Annes nästan helt orörda natur och vattenliv! Bildkälla: https://suemtravels.com/2017/12/19/reef-safari-sainte-anne-marine-park/

 

Det finns som sagt flera helt fantastiska hotell och olika slags resor att välja mellan när du ska åka till Seychellerna. Det som är bra då är att det finns flera researrangörer som fixar ihop resan åt dig så att du slipper att göra allting själv: en extra bonus till en avslappnande semester! En av dessa researrangörer är Navigare Moments som har flera olika paketresor till Seychellerna, och erbjuder även resor till alla de tre hotellen som vi rekommenderat. De, och några till, hittar du här: https://navigaremoments.se/resa/paketresa/resa-till-seychellerna-h-resort/

 

Transport

För att ta sig till Seychellerna är någorlunda enkelt om man jämför med hur det sedan är att ta sig runt på själva öarna. För att komma till Seychellerna så är det bara att boka ett flyg från exempelvis Stockholm eller Köpenhamn, med stor chans för byte någonstans på vägen. Men sen när ni väl är framme så är det inte bara att ta närmste bro över till den ön som ni ska bo på, utan det gäller att ta de färjor som de erbjuder. För vissa hotell så erbjuder de även transport med yacht mellan öarna. Men kommunikationen mellan öarna är faktiskt väldigt enkel här.

Förutom transport mellan öarna så går det inte riktigt att boka en taxi eller ta tåget till en annan plats här. Det är bara de större öarna som erbjuder taxis, och inga av öarna har bussar. Men det går alldeles utmärkt att ta sig runt på antingen cykel eller till fots här!

Karta som visar de transportmedel som finns på Seychellerna. Bildkälla: https://en.seyvillas.com/guide/travel-info/local-transfers

 

Snabbfakta och bra att veta för resan till Seychellerna

Huvudstad: Victoria

Officiella språk: Franska, engelska och kreol

Valuta: Rupee (SCR). Det går att betala med kort på de flesta restauranger, hotell och butiker.

Prisnivå: Priset på en måltid är ca 30 kr, men turistrestaurangerna kan vara relativt dyra. En öl kostar ungefär 15 kronor och en Coca Cola 20 kr. En taxiresa här kostar ungefär 20 kr.

Vaccination innan resan: Seychellerna är något av de renaste och säkraste tropiska resmålen som finns, men det rekommenderas att vaccinera sig mot Hepatit A och B innan resan hit.

Visum: De som har pass i Skandinavien får automatiskt 30 dagars visum på Seychellerna, men ens pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter inresedatumet.

Tips! Vi rekommenderar att packa med starka sandsandaler för att inte skada sig på hårda koraller eller liknande som finns på Seychellernas alla stränder. Packa lätt och enkelt i några av de väskor och bagage som vi har skrivit om i några av våra tidigare inlägg.

Bildkälla: https://edition.cnn.com/travel/article/seychelles-best-resorts/index.html

Bildkällor omslagsbild: Africa.com och Navigare Moments.