• Palombaggia Beach, Korsika, Frankrike

Det här anses vara den Europas bästa strand, och det är det verkligen. Det ser ut som om du har hamnat i Karibiska havet, istället för Europa, med sitt kristallklara vatten och vita strand omgiven av pinjeträd. Vila upp dig på stranden eller simma i havet, och för er som vill ha lite mer äventyr så går det att hyra bland annat jet sky och båt.

  • Lampedusa, Italien

Lampedusa är en italiensk ö som ligger i Medelhavet mellan Sicilien och Nordafrika. Kusten kantas av fantastiska stränder och somrarna här är varma och torra, medan vintrarna är mycket milda.

  • Benirras, Ibiza, Spanien

Det här är en av Ibizas mest omtalade stränder, och är väldigt populär bland barnfamiljer och hippies. Stranden är känd för sin atmosfär och landskap. Stranden består av stenig, grynig sand och nästan helt kristallklart vatten.

  • Portals Vells, Mallorca, Spanien

Portals Vells ligger en kort resa utanför öns huvudstad Palma. Portals Vells består av tre vikar – Sa Caleta, El Mago och Cala Portals Vells, alla med sandstränder med skuggande tallar som är perfekta att ha picknick under.

  • Panormas, Mykonos, Grekland

Panormas är en vacker strand med lika vackert vatten. Den är väldigt populär, men dock väldigt ren och här finns det restauranger och barer med fantastisk service!

  • Patara Beach, Turkiet

Den här stranden är helt orörd och det är inga stora mängder som besöker denna strand. Och området är så mycket mer än en strand, här finns även den uråldriga staden Lycian. Sitt i amfiteatern och njut av landskapet och de tysta bönerna i bakgrunden!

  • Long Beach, Kecil Island, Perhentian Islands, Malaysia

Kristallklart vatten från dag till dag, eldshower och stora möjligheter att festa på kvällen. Det händer alltid något på Long Beach och det är väldigt populärt bland ungdomar.

  • White Beach, Boracay Island, Filipinerna

Kritvit strand med många aktiviteter och ställen att besöka när du vandrar längs den fram och tillbaka. Det finns inga försäljare, och om du vill ha lugn och ro på kvällen kan du bege dig till den norra delen, då resten av stranden kantas av uteliv framåt kvällen.