rio-de-janiero

VÄRLDENS VACKRASTE STÄDER!

  1. Venedig, Italien

För de flesta som varit i Venedig är det rätt så självklart – Venedig är världens vackraste stad. Staden och dess lagun har blivit ett världsarv, och det är inte så konstigt när varje byggnad är ett konstverk och hela staden är som tagen ur en sagobok och tar andan ur en. Åk hit och upplev den fantastiska maten, den rikliga historian och underbara kanalmiljön!

Flygtid: ca 4 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Paris, Frankrike

Uppdelad av floden Seine, de charmiga gatorna av Montmarte, stadens kändaste byggnad Eiffeltornet och dess exklusiva historiska byggnader – Paris förtjänar att vara en av de vackraste städerna i världen. Sitt på en uteservering och njut av ett glas vin, blicka över staden från Eiffeltornet eller vandra runt i Louvren med Da Vinci’s Mona Lisa!

Flygtid: ca 3 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Prag, Tjeckien

Kallas av befolkningen för ”världens största arkitekturmuseum”. Vandra bland medeltida försvarsverk, pampiga barockspalats och sirliga noveau-byggnader. Besök någon ockbar i Gamla Stan och Malá Strana eller ta en stilla promenad över Karlsbron i skymningen.

Flygtid: ca 3 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Lissabon, Portugal

Magnifikt placerad på en rad kullar som löper ner till floden Tejo, är Lissabon en av de mest natursköna städerna. Vackra platser kan finnas runt varje hörn bland de färgglada och pittoreska gatorna. Staden har ett opolerat, förföriskt utseende, en enkel skönhet med fängslande detaljer så som stenlagda mönster, kaklade fasader och pastellfärgade byggnader som smälter samman och ger det en sällsam atmosfär som försvunnit i många andra städer.

Flygtid: ca 6 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: -1 timmar

Säsong: Året runt

  1. Rio de Janeiro, Brasilien

En osannolikt vacker stad som ligger inkilad bland höga berg som är täckta av regnskog. Förutom ett besök inne i staden så är det rekommenderat att gå ner till de världsberömda stränderna Copacabana och Ipanema. Besök även ett av världens nya sju underverk Kristusstatyn eller res med linbana upp till Sockertoppen.

Flygtid: ca 18 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: -3 timmar

Säsong: Året runt

  1. Amsterdam, Nederländerna

Varje byggnad kring kanalerna av de tusentals som finns i denna stad, kan klassas som ett monument. Vackra lägenheter, kontor, cafés, restauranger och till och med bordeller. De bildar tillsammans den charmiga staden Amsterdam, en otroligt vacker plats med sina broar och kanaler, pittoreska gator och eleganta arkitektur.

Flygtid: ca 2 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Florens, Italien

Florens är en ganska liten stad och det bästa sättet att ta sig fram är till fots. Det är även det bästa alternativet att uppleva staden på bäst sätt, då du ser mycket mer när du promenerar än kör bil. I den medeltida stadskärnan finns det många vackra palats och en mängd trendiga modehus. Besök Ponte Vecchio och njut av utsikten.

Flygtid: ca 5 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Rom, Italien

Den här fantastiska staden har en otrolig blandning av historia och modernitet. Här blandas historiska byggnader och konstverk tillsammans med trendiga affärer och ultramoderna barer. Ett måste när du åker hit är att besöka ett av världens nya sju underverk Colosseum, antikens största torg Forum Romanum, Spanska trappan och Vatikanstaten med Peterskyrkan och Sixtinska kapellet.

Flygtid: ca 4 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Budapest, Ungern

Delat på två av Donau floden, är Budapest resultatet av tre städer som flutit samman. Buda är kullen med det kungliga palatset och en gammal stad som är full med barrock och gotiska monument som blickar över det mest 1800-tals Pest. Härliga promenadstråk, vackra badhus och trevliga caféer. Ett besök på slottshöjden är ett måste.

Flygtid: ca 2 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

  1. Brygge/Bruges, Belgien

Det här är en liten stad, i ett litet land, men med enorm skönhet. Det är en av de mest konserverade medeltida städerna, och är fylld av barrock och gotiska monument. Det är en av de mest besökta städerna i Europa, och är lätt att ta sig till från Belgiens huvudstad Bryssel. Staden är en kombination av otroligt vacker arkitektur och vackra, lugna platser vid kanalerna och detta gör det till en av de mest magiska platserna i världen.

Flygtid: ca 3 timmar (Arlanda)

Tidsskillnad: 0 timmar

Säsong: Året runt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *